Skip to main content

Ook de Brielse horeca gaat met corona-polsbandjes werken

Gepubliceerd op: donderdag 07 oktober 2021 | 13:53

Vanaf vrijdag 8 oktober staat er een portakabin op de hoek Lijnbaan en Kaaistraat (tegenover de viskraam) in Brielle voor uitgifte van corona-polsbandjes. Met een ID-bewijs en de QR-code kan het uitgaanspubliek op vrijdag, zaterdag en zondag van 17.00 tot 23.00 uur een polsbandje ophalen, die geldig is voor diezelfde dag van ophalen.

In navolging van een aantal andere gemeenten met veel horeca, gaat ook Brielle met de corona-polsbandjes werken. Dit geldt voor alle cafés en restaurants in de binnenstad van Brielle. Het uitgaanspubliek hoeft op deze wijze, maar een keer de QR-code te laten scannen en bij binnengaan van een horecagelegenheid alleen het bandje te tonen. Als je geen polsbandje hebt, dien je nog steeds de QR-code te laten zien. 

“Door gebruik van de corona-polsbandjes is het voor de Brielse horeca makkelijker te controleren wie er een coronatoegangsbewijs heeft en het uitgaanspubliek is er ook bij gebaat, omdat de doorstroom naar de verschillende horeca sneller gaat”, aldus burgemeester Gregor Rensen.

De start van de uitgifte locatie van de corona-polsbandjes is vrijdag 8 oktober en de portakabin blijft tot en met 31 december staan. Elke vrijdag, zaterdag en zondag is de uitgifte locatie open. De tijden zijn vooralsnog van 17.00- 23.00 uur, maar kunnen wijzigen al naar gelang de veranderingen in het coronabeleid.