Skip to main content

Verkiezing Brielse Ondernemersprijs 2022 van start

Gepubliceerd op: woensdag 31 augustus 2022 | 12:47

Dit jaar wordt voor de zesde keer de Brielse Ondernemersprijs uitgereikt. Ondernemers kunnen vanaf nu zich aanmelden of voorgedragen worden voor de Ondernemersprijs 2022.

Dit jaar wordt weer gezocht naar gedreven ondernemers die de gemeente Brielle op de kaart zetten. De jury roept iedereen op om voor 1 oktober ondernemers aan te melden of voor te dragen via www.brielle.nl/ondernemersprijs.

Digitale inschrijving geopend
De digitale inschrijving is geopend via de gemeentelijke website en sluit op 1 oktober. Voor de verkiezing kunt u uzelf inschrijven, voorgedragen worden door derden of door de jury. De jury bestaat uit de wethouder economie, een bestuurslid van de Brielse Belangenvereniging, een bestuurslid van de Ondernemersvereniging Brielle Business to Business en de winnaar van de Ondernemersprijs 2021. Uit alle inzendingen worden drie genomineerden bekend gemaakt op de Ondernemersavond 10 november. Na bekendmaking kan gestemd worden op de favoriet. Op woensdag 28 december vindt de uitreiking van de Ondernemersprijs plaats.  

Wie kan deelnemen of voorgedragen worden?
Een ondernemer die ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel en zijn of haar bedrijf gestart is in gemeente Brielle vóór 1 januari 2022. De voordracht kan via www.brielle.nl/ondernemersprijsworden ingediend naar eigen invulling en creativiteit en moet worden voorzien van contactgegevens en een motivatie conform onderstaande criteria. De jury beoordeelt de inzendingen op kwalitatief ondernemerschap:
1.    Innoverend vermogen;
2.    Onderscheidend vermogen; 
3.    Voorziet in een behoefte;
4.    Pioniersmentaliteit;
5.    Benutten en creëren van kansen;
6.    Bijzondere prestatie(s);
7.    Levert een positieve bijdrage aan de Brielse gemeenschap, het bedrijfsleven, het imago van Brielle (bv. creëren werkgelegenheid, o.g.v. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, toepassen duurzaamheid, lokale betrokkenheid of van lokale betekenis; lokaal en/of regionaal).

Steun van het publiek
De jury beslist wie de winnaar van deze prijs wordt, maar u kunt natuurlijk ook de steun voor uw favoriet bekend maken. Uw steun weegt voor 25% mee in het juryoordeel. De genomineerden worden bekendgemaakt op de Ondernemersavond van 10 november. Daarna kunt u op www.brielle.nl/ondernemersprijs uw stem uitbrengen op de ondernemer van uw keuze! Ook kunt u zich hier aanmelden voor de Ondernemersavond op donderdag 10 november. Wij zijn als gemeente druk bezig om voor deze avond een inspirerend programma vast te stellen.